
Daging 1 kg - dihiris
Kicap Lemak Manis
Cili Kering - yg telah dikisar
Bawang besar 1 1/2 biji - dikisar
Bawang putih 2 ulas - dikisar
Lengkuas 1 inch dikisar
Daun kari 6 tangkai
Serai 6 batang - diketuk
BahanTambahan:
Tomato 1 biji
Lada hijau dan lada merah 2 biji
Bawang besar 1 biji
-Semua bahan tambahan dihiris-
Cara-caranya:
1. Perap daging bersama bahan kisar selama 15 minit.
2. Panaskan minyak dan masukkan serai dan daun kari ke dalam minyak tadi dan tumis sehingga wangi.
3. Masukkan daging yg diperap dan kacau sehingga kering.
4. Akhir sekali, masukkan bahan-bahan tambahan dan kacau sehingga sedikit layu.
5. Sedia untuk dihidang.
1 comment:
ikan goreg bandung ada? Sy suke Bandung!!!!! Haha...
Post a Comment