Bahan-bahan:
Daging 1 kg - dihiris
Kicap Lemak Manis
Cili Kering - yg telah dikisar
Bawang besar 1 1/2 biji - dikisar
Bawang putih 2 ulas - dikisar
Lengkuas 1 inch dikisar
Daun kari 6 tangkai
Serai 6 batang - diketuk
BahanTambahan:
Tomato 1 biji
Lada hijau dan lada merah 2 biji
Bawang besar 1 biji
-Semua bahan tambahan dihiris-
Cara-caranya:
1. Perap daging bersama bahan kisar selama 15 minit.
2. Panaskan minyak dan masukkan serai dan daun kari ke dalam minyak tadi dan tumis sehingga wangi.
3. Masukkan daging yg diperap dan kacau sehingga kering.
4. Akhir sekali, masukkan bahan-bahan tambahan dan kacau sehingga sedikit layu.
5. Sedia untuk dihidang.
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi
sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun
ini entri p...
5 weeks ago
1 comment:
ikan goreg bandung ada? Sy suke Bandung!!!!! Haha...
Post a Comment