Nak habiskan santan, fikir punya fikir..Wat lemak cili api and tambah tempoyak..Wallaaaa...
Bahan-bahan :
Ayam (basuh dan toskan)
@ Cili Api
@ Kunyit
Tempoyak
Santan
Serai
Daun kunyit
Cara-cara :
1. Bahan @ (cili api dan kunyit) ditumbuk sehingga lumat.
2. Satukan bahan tumbuk bersama santan, tempoyak dan serai bersama ayam.
3. Panaskan seketika kemudian masukkan sedikit air.
4. Apabila mendidih masukkan daun kunyit dan siap utk dihidang.
Garam
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi
sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun
ini entri p...
9 months ago
1 comment:
Hi nice reading youur blog
Post a Comment