Followers

22 April 2008

KEK LAPIS SEROJA-Joayee

Waaaaaaaaaa..KEK LAPIS lela tebal, hik hik hik...Betullah kata orang, nak buat kek lapis ni memang kena sabar, kalau tak ginilah jadinya..
Resipi lela dapat kat blog JOAYEE, tengok yg Jo punyalah cantik menarik tertarik kek lapis memang debommmmmmm....tapi tengoklah yg lela punya, hehehehhehe...tebal cam bibir negro,muahahahaha...masa nunggu kek ni muka lela dah cam shin chan sembelit, letih teramat...rasanya cam dah serik nak wat..maybe sebab tak menjadi, letih pun dapat..tuh yg give up kot..agaknya kalau cantik, gerenti pasni nak buat lagi, hehehehehehe....
Kepada sesiapa kat luar sana yang memang rajin buat kek lapis sarawak ni, lela betul-betul tabik springggggg kat you all...memang you all sabar teramat...siapa sifu kek lapis sarawak ni..???
Sudah tentu KAK DAYANG SANTUBONG ler, akak.... teruskan perjuangan akak ya, cyaiyok..cyaiyok..cyaiyok..
p/s : Kek lapis ni lela guna asam, tak guna kismis..

4 comments:

Dianne said...

kalo guna asam kurangkan tepung dlm half,sbb asam manis lembab,so lawan dgn tepung ia meresap.ok?
hehe goodjob ehhh

lelayong said...

Hoooo...gitu ker..>??
Mekacih dianne...tp ada kawan opis suruh lela guna alat utk tekan kek lapis tuh..lela pun tak leh bayang camner rupa benda alah tuh..

CtNik said...

huhu lela...nk lah sikit..meh pos ari ni kt ct..hehe..

kalau first tu dh jadi gitu,buleh buat lagik...smpai jadik...

ct pun tabik sama lela,keje2 pun stil ada masa melapis..penat tuh melapis.

nurya said...

Hmm.. bestnye pandai buat kek lapis.. nak cuba try jugaklah bt... tapi selalu je tak jadi kalo wat kek ni... tgn keras kot...huhu... neway, u got so nice blog lah...