Followers

22 April 2008

AKOK

Actually AKOK ni lela dah cuba 2 hari lepas, cuma lambat nak update kat sini, buzy..buzy..buzy..tapi lela frust gak ler dgn akok ni, color akok lela gelap sangat, agaknya terlebih "nissang=nisse" kot, hubby lela cakap "ni tak leh bakar dalam oven, nak kena guna sabut gak"..yer ker..???
Lela guna bekas tembaga yg dipinjam dari MIL lela, thank's mama, sanggup amik dari Terengganu wat balik KL, tapi ginilah plak jadinya, ni kena mintak tolong dgn KAK ZALIANA ni,
coz resipi akok lela guna sebijik cam KAK ZALIANA.
Hmmmmm...ada masa yg terluang lela nak cuba buat lagi..tak puashati ni... :(

6 comments:

zaliana said...

Cantiknya presentation!! Lela,akak pun tak tahulah nak buat post mortem mcm mana ..sebab akak bukannya pakar bab kuih tradisional ni..err pakai gula melaka ke..hasil mungkin berbeza sebab akak pakai gulo nisse' asli mari dari kelantan tu..dia tak naik ke masa dok dalam oven ?

zaliana said...

Cantiknya presentation!!!
lela akak tak tau la nak buat post mortem mcm mana...mungkin gula melaka yg guna berbeza kot.akak guna gulo nisse' asli dari kelate.

lelayong said...

kak, lela guna nisse gok..saloh royak tuh..hehehehe

jo ayee said...

seda[doh tu lela..klu tok abih wak mari sini la 10 butir

lelayong said...

Ahaks!!!!Buleh buleh..tunggu deh, kekgi lela poh laju dinung, muahahaha..!!!!

CtNik said...

hai lela,

ct selalu bkr akok ni dlm oven tp make sure acuan akok tu di panaskn 5 minit dlm oven,pastu telo pun kena pukui elok2.ari ct buat pun pakai nisse kelate jugok..

tp ct tgk mcm dh ok ur akok..bru 1st time kan..buat aa lgik