Followers

28 January 2009

Mee Hoon Sup


Pagi ni pekena bee hoon sup..pagi ke? kira nak masuk tengahari dah ni, hehehe..tadi lela, hubby dan abang lela ke pasar payang untuk beli barang-barang dari rakan taulan dari KL..ada yg kirim kaftan, sos keropok lekor & adalah 2 3 benda lagi..tapi lela tak puas hatiiiiiiiiiii coz tak jumpa pucuk jambu gajus (pucuk terey a.k.a ketereh), waaaaa..lada kampung (cili padi a.k.a cili burung) pun tak kelihatan, aduihhhhhhh..tiap kali balik Terengganu tulah benda wajib yang lela cari..takpe takpe esok lusa sebelum balik KL lela nak pergi lagi..cari jgn tak cari..huhuhu..

11 comments:

anawahid said...

lela oh lela... wakakaka... bunga daisy tuh leh mkn x oiii.. abis bunga mak diaaa.. nk mihun tanpa bunga... hehehe.. sedapppp

lelayong said...

Hik hik hik..boley boley, nanti lela pi hantar umah kak ana k..roger roger dari sini..tunggguuuuuuu....

Kengkaru Kong said...

meriah betul MEE HOON sup Kak Lela tu... tempted betul. Kalau lah boleh kirim kan ke NZ, sudah pasti Kong mintak ...hehe

Anonymous said...

ha ah la lupa jugak nak kirim.... tapaukan pasar payang 2 bungkus kuah lebih sikit leh tak.... nak makan sama ngan mihuun suuuupppp.... slrrruuuuuuupp....

guane deme...
A.Man(AM)

baincardin said...

cian Kong tu kak Lela. kebulur kempunan nak makan makanan Mesia. takpe, nanti dia pulang ke tanahair, kita sambut dia ramai² dgn nyanyian...."pujiiii dan syuuuukur pada Ilahiii...." - kak Lela, sila sambung rangkap seterusnya. Wakakakakakaka ^_^'

lelayong said...

Anuuuuugerahnya tiada terhingga...hehehehe eh betul ke pe yg akak sambung ni pul, hahahahaha...

kell said...

akak sedapnyer sup ni terliuh sekejap dahla tengah lapar ni hahahah nanti ajar kel masak k tang hiasan ni memang tip top huhuhu

Anonymous said...

salah... bukan anugerahnya tiada terhingga lah.... tapi gini, selamat kembali King Kong, wasup beb... wassalam... wawawawaaaaaa..

AM

Anonymous said...

Lela Chome,
sementara ingat ni, saya nak wish a very epi birthday to your princess Hani on her two years brithday this coming 1st Februari. Sure dah lama dia pujuk daddy & mummy bila leh dapat adik kan.... nanti balik KL kita celebrate Hani's birthday ramar-ramai sampek pagi, yehoooooo kata Cipul.

AM

baincardin said...

betul kak lela. A++ utk kak Lela.

Kell kena belajar masak utk hubby nanti ok. esp masak patin tempoyak Jerantut kak Lela tu. Sodappp gitew!

Ab. Man,..memey..eh silap fullokk. Memang kita mesti celeb8 birthday hani ni nanti.Hari ni 31 January. Birthdaynya esok! yehooo!!!!! Sama2 kita berdoa semoga Hani,kak Lela,abg. Joe dan kita semua semakin comel,sihat sejahtera, happy,ceria,rezeki berlipatganda mencurah2,cerdik pandai,dan semua yg terbaik utk kebaikan dunia dan akhirat. Amin..amin...aminnnnnnn........................^_~

baincardin said...

DAN SATU LAGI....

Semoga kita semua berjaya grad dengan cemerlang utk semester akhir ni nanti! Amin..amin...aminnnnn..........................................^_~