Followers

15 May 2010

Patin Masak Tempoyak II

Patin oh patin..
Suka sangat makan ikan patin, tapi jarang-jarang jerk boleh makan, tunggu ibu Farhana balik Pahang baru dapat makan, tupun kena kirim dengan dia..Ikut hati nak jer beli banyak2 & buat stock dlm freezer tu..agak-agak kalau simpan dalam freezer berapa lama boleh tahan yerk? Nanti free nak pi Temerlohlah, jalan-jalan cari makan sambil beli ikan patin utk buat stock..hehehehe..mesti pening kepala hubby Lela, hahahahaha...
Patin masak tempoyak ni kalau nak sedap tambah petai jeruk dlm 5-8 mata, lagiiiiii superb..bak kata orang tua, lagi lama masakan tu lagi mengancam, memang betul..tapi ada sesetengah orang dah boleh nak makan dah lauk yg dipanaskan (lauk semalam)..bebaru ni Lela buat 2 ekor ikan patin, so memang tak boleh habiskan dalam masa sehari, yerlah dah ler duduk 3 beranak, hubby pulak jenis kurang makan nasi, rotiiiii jerk yg suka telan, tension..tension...huhuhu..
So per lagi, masuk dalam fridge jelah..balik kerja masak nasi & panaskan lauk..Suker suker..taklah penat sangat..hahahaha..
(Patin ni pun dah lama masak, baru ni ada kesempatan nak upload gambar)..

1 comment:

hulk said...

nk rase patin tempoyak yg sedap kat k.l ade kat centrum setiawangsa..name kedai saji rahmat kalo x silap..da try skali..mmg sedap..