Followers

06 April 2010

MY HERO...



Malas betul nak update blog..penyakit M menyerang dengan rakusnya, hehehe..

Disebabkan dah lama tak amik gambar masak-memasak ni, tu yg takde resipi nak dikongsi..dulu kalau masak laju jerk capai camera utk update kat sini, tapi lani, pas masak terus ngam :p


So untuk entry kali ni Lela nak tempek gambar budak kecik yg selalu duk tendang perutku yg tak besar mana ni, sekarang dah masuk 8 bulan, berat masih belum cecah 50kg, hahahaha..kurus kering btui ler haku ni..agegegegegegege...


Ni dia Hero mummy & daddy dan adik kepada Maryam Hani..masa scan bebaru ni doktor kata boy, nampak tulur, hiks..hiks..hiks..


Kalau betul Ahhamdulillah, dapat sepasang, yayyyy!!!!
Tapi sejak dua menjak ni Lela rasa takut sangat, takut nak bersalin, teringat masa bersalin kat Hani dulu, kena induce, dua kali masuk ubat tapi still jalan tak bukak..aduhhhhhhhhhhhhhhhhhh...sakit bersalin induce ni takdenyer sakit selang setengah jam or selang 15 atau 5 minit, sakit dia non stop..memanjanggggggggggggggggg sakit..kuat macam mana pun lela, serius cakap memang menangis cam budak-budak..Tulah sakitnya mak kita masa lahirkan kita dulu..besar pengorbanan mak kiter,kan???? I Love you mum..muahhhhhhh...

Tengok gambar kat atas tu? Muka saper erk? hehehehehehe...hubby lela sampai lani takmo tengok, tak tahu kenapa, dia rasa takut tengok gambar yg scan tu, puas pujuk tapi tengok kejap jerk, tupun masa kat hospital..


Wahai sahabatku sekalian, doakan Lela semoga selamat bersalin dan dimudahkan segala urusan oleh-Nya, Amin..Kalau boleh biarlah bersalin normal, takmo induce lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

Dulu masa induce pon sebab high blood pressure..aik...kering kontang camni pon kena darah tinggi gak, hehehehe..

Masa nak bersalin kat Hani dulu, berat badan Lela HANYA 49 kg O.K..


Seumur idup tak pernah merasa pun berat badan 50kg..

Tapi kalau makan, cam tak baca Bismillah, hehehehehe...

Sekarang duk cari nama apalah yg kami nak bagi ni, tapi kalau boleh nak bagi nama lama-lama & ala-ala klasik..Kalau ada idea moh ler bagi idea kat Lela ni..

So far Lela dah dapat satu, Lela suka sangat dengan nama Eusoff..ni penangan si Cipul yg suka sangat pada surah Yusuf..masa belajar dulu selalu duk cerita pasal surah Yusuf kat Lela, sejak dari tu Lela memang berkenan sungguh dengan nama "Eusoff"..
Cik Abang Lela plak suka nama Misyary, coz dia memang admire habis kat Misyary Rasyid tu, nak nak bila dengar Misyary mengaji surah Al-Mulk, mau meleleh air mata ni, sampai tersedu-sedu...sejuk perut mak Ustaz Misyary Rasyid.

Ada gak hubby kata nak letak "Eusoff Misyary". Tapi rasa cam hmmmmmmmmmmmmmmm...tak tahulah nak rasa apa, hehehehe..Kak Long plak suruh letak Hafiy Eusoff, cun gak nama tu..Lela plak berminat nak letak Anas Eusoff atau Ilyas Eusoff..tapi tak final jugak..hahahaha..
Tak kisahlah nama apapun, janji baik maksudnya..
Kalau jadi letak Eusoff, mudah-mudahan Eusoff dalam perut Lela ni seindah akhlak dan akidah Nabi Yusuf a.s, Amin..

13 comments:

Faheem Jr said...

salam lela...lamanya tak berkunjung ke sini..maafkan cikmin ye..baru nampak entri ni kt dashbord cikmin,dpt tahu kata lela preggie,dah nak bersalin tak lama lagi je.
cikmin doakan perjalanan bayi lela ke dunia ini dipermudahkan oleh-NYA.semoga lela jugak selamat melahirkan,nampak anak teruna lela tu mancung hidungnya.

zaliana said...

lela
akak doakan lela bersalin dgn mudah..insya allah, allah
permudahkan segala2nya..doa byk2 ye
alahai scan pun dah nampak kehensemannya..idung terpacak!!!

JAI said...

Allhamdullilah..terngandung jugak engko yer lela..hehe..tahniah..bila due nie..patut lama tak nampak resipi makanan.Pasal nama tuh aku ingat engko letak nama pakcik angkat dia dulu kat depan pastu baru Eusoff Misyary. Contoh AZHAR EUSOFF MISYARY..ahaks..ahaks..ahaks..gegegegegegege..apa2 pun tahniah lagi sekali aku doakan semoga selamat semuanya...

lelayong said...

kak min:
Terima kasih kak min, Lela pun lama tak berblog ni..dah lama tak update..Amin..mudah2an berkat doa kak min lela dimudahkan segala urusan dari-Nya, Amin..
Tang idung tu kan, bila tengok gambar sisi terpacak, bila tengok depan kemek plak, hehehe..
apa2 syukur dgn pemberian-Nya.

Kak Za:
Amin..
Terima kasih banyak2..

Zaha:
Hiks..nak jugak aku letak nama pakcik dia ni, hehehehe..takmo panjang2 bah, pendek udah ler..zaha dlm 2 3 bulan lagi aku pindah shah alam tau, berjiran ler kita nanti.

baincardin said...

salam kak Lela ku yg amat disayangi! Yay! Kak lela sihat alhamdulillah. tinggal sebulan je yek? Myra tersayang pun sihat alhamdulillah. ni Cipul dupdapdupdap nak jadi daddy ni. huhuu....^_^

Sedap betul nama tu kak Lela...Eusoff. byk tul nama yg dicadangkan ye...baguih tu.

Cipul nye cadangan plak :

Muhammad Eusoff

ok tak? gabungan 2 nama nabi. ^_^
akak kim salam kat abg Joe semua ye. cakap kat Hani abg encem kim salam. ^_^ Rindu btul kt hani...

lelayong said...

Cipul:
Ahaks!!! Belajar sama, duk dlm class pon sama2..nak dpt anak pon sama2(cipul awal sebulan), hiks...left handed pun sama2,dapat baby boy pon sama-sama..pendek kata memang dr dulu sampai sekarang ada jerk kebetulan, hehehehehe...

Alhamdulillah Myra pun sihat yerk??? Lama tak jumpa dia, amacam pul??? berat badan naik banyak ke sikit? :D Nanti balik kirim salam kat Myra k..

Sedap nama tu..takpe akak dah listkan bersama nama yg lain :)
Nanti kena wat undi jerlah :p

Insyaallah, nanti akak sampaikan salam cipul kat abg joe & hani..
Hani lani dah tak sabar jadi kakak kot..

sauqinah2003.blogspot.com said...

a'kum...seronoknya nak dapat baby baru apa2 pun saya mengucapkan tahniah n jaga diri baik2...saya doakan agar lela dipermudahkan semasa bersalin n Insya-Allah mudah2an anak yg dilahirkan akan menjadi anak yg soleh dan cemerlang di dunia dan akhirat..amin

lelayong said...

Terima kasih Sauqinah, berkat doa Sauqinah mudah2an selamat semuanya, Amin..

Azman Jafar said...

Semoga semua selamat... Isteriku juga sedang mengandung anak sulung

Tulip said...

isyaAllah semoga Allah permudahkan proses brsalin nanti...btw, bila nak masuk Alam Budiman? :D

lelayong said...

Azman:
Amin..mudah-mudahan org umah Azman pun selamat dan dipermudahkan segala urusan :)

Tulip:
Lama betui tak bersua dgn puan tulip kita, hehehehe..
Amin..mudah-mudahan begitulah..
Insyaallah kalau check defect & reno cepat..cadang masuk AB bulan Julai kot..Tulip camner? banyak ke defect?

baincardin said...

Syukur alhamdulillah...akhirnya aku menjadi ayah! ^_^

lelayong said...

Tahniah utk cipul..akhirnya penantian yg dinanti dah tercapai..acam sekarang pul? cukup tido tak??? hehehe..manalah tahu kot2 tolong jaga Baby Ashram tu..