Followers

27 July 2009

Siapa Namaaaaaa????

Jumpa short video ni masa duk kemas kini external hard disk..tak sangka dah besar pun anak dara Lela sorang ni.

video

Apa Lagi Kali Ni????

2 minggu selepas kejadian Hani Terjatuh, Lela dapat panggilan dari Atok Dollah mintak Lela balik dengan kadar segera, suara Atok Dollah masa tu dalam keadaan cemas, Lela yang kat office masa tu rasa nak terbang balik terus, Atok Dollah kata kemungkinan besar Hani kena patu ular. Aduhaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..Allah je yg tahu camner perasaan Lela masa tu, Lela terus call hubby mintak dia pun balik awal. On the wat balik Atok call bagitahu kami yang mereka dah on the way ke GH. Masa masuk perkarangan GH Lela nampak kereta Atok kat depan sedang menghala ke ICU.
Lepas sampai ke ICU, kami bagitahu Hani kena patuk ular kat tempat pendaftaran tu, masa tu rasa seram sejuk coz staf hospital dah cepat-cepat bawa kami masuk ke dalam wad ICU sambil pekik "Ada budak kena snake bite", Lela rasa nak nangis pun ada, Hani plak menangis sekuat hati - sakit campur sedih coz nampak mummy dia ada kat situ. Nak dijadikan cerita, kejadiaan ni berlaku bila Hani duk petik bunga untuk bagi kat Atok Dollah, tulah aktiviti Hani dan Atok bila menjelang petang, Hani suka sangat petik bunga kat dalam pasu depan rumah jiran kami. Dalam sekelip mata Atok Dollah kata Hani dah melutut kat jalan tar sambil menangis dan meraung sakit, pada permulaan ingatkan Hani terjatuh, then Atok bawak Hani masuk dalam untuk sapu minyak pada tempat luka Hani, bila tengok tanda 2 dot camtu, terus Atok Dollah call Lela bagitahu Hani mungkin kena patuk ular.

Setelah 6 jam dipantau oleh Doktor dan nurse-nurse kat GH, didapati kandungan darah Hani tak mengandungi racun. Alhamdulillah lega kami mendengarnya.Persoalannya..binatang apakah yg menggigit atau mematuk Hani? PELIK TAPI BENAR. Tapi jangkaan kami mungkin Hani terjatuh dan kakinya kena pada batu kat jalan tar tu..wallahualam.
Tapi yang pasti Hani dah ok dan kembali aktif seperti dulu..ho ho ho...peace!!!!



Lauk Untuk Orang Berpantang

Aik....sambal kicap pun nak tayang kat sini ker? hahahahaha..actually semalam Lela ada bakai ikan kosong untuk adik ipar Lela, sekarang dia masih dalam pantang, so, lepas duk panggang ikan tu, lela plak yang terliur, apa lagi potong cili, bawang dan asam limau dan tuang kicap manis terus layan dengan ikan panggang, mak aiiii sedapnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
Sebelum makan, jangan lupa tabur lada hitam, walllaaaaa....



25 July 2009

Ikan Kembung Masak Pais Tempoyak

Ni adalah hidangan untuk makan tengahari kitorang, selain dari Pais Tempoyak, Lela masak singgang daging dan goreng ayam untuk Maryam Hani. Resipi diambil dari buku resipi kesayangan Lela iaitu "AIR TANGAN - TENGKU PUAN PAHANG", walllaaaaaaa...

Bahan-bahan:

5 ekor ikan kembung (kalau ikan patin lagi sedap),
4 sudu besar Tempoyak - ditumbuk
20 biji cili api / cili burung - ditumbuk
Kunyit hidup - ditumbuk

@ 2 kuntum bunga kantan
@ 2 batang serai
@ 2 tangkai daun kesum
@ 2 helai daun kunyit

Bahan @ dimayang atau dihiris halus

Air limau nipis
Daun pisang - boleh diganti dengan daun kunyit
Sedikit garam

Cara Memasak:
1. Bersihkan ikan dengan air limau nipis dan tuskan.
2 Kelarkan ikan dan bubuh garam.
3. Gaulkan bahan-bahan yg ditumbuk bersama bahan2 yg dimayang sehingga rata.
4. Letakkan ikan di atas daun pisang. Lumurkan bahan2 tadi pada ikan dan bungkus dgn daun pisang.
5. Bakar atas bara api kecil atau pembakar ikan - Lela bakar dalam oven dgn suhu 200C pada 25 minit.
6. Siap untuk dihidang.



24 July 2009

Hani nak masak jap

video

Family Day di Labuan

Amboi anak dara kami sorang ni, kemain lagi, ni sementara menunggu Daddy check-in kat Hotel Tiara di Labuan. Masa ni kami ke Labuan untuk memeriahkan lagi Family Day yang gilang gemilang anjuran LOFSA tempat hubby Lela kerja, TQ LOFSA, murah hati menanggung semua perbelanjaan kami ke sana. THUMB UP UNTUK LOFSA.

Alamak, Tambang Naik lagi????

Kenapa Chairil? Hani garang kat Chairil yerk?

Jeng jeng jeng..apa yg dalam sampul tu Daddy? hadiah ke Bali ke? hahahaha.....

Steady!!!!!!