Followers

28 April 2009

Warga UKM yang sedikit berumur, hehehehehe..

Gambar diambil masa last semester, kitorang masa ni pi Maybank Bangsar untuk buat assignment..hmmmmmm, lagi 2 bulan kitorang dah nak habis, mesti rindu kat korang semua, waaaaaaaaaa...ni adalah sahabat karib lela dari semester 1 hingga sekarang, dari mengandungkan hani sampai dalam pantang pun still jumpa dorang, sekali kena halau dengan lecturer coz baru bersalin 2 minggu lela dh pi class..hmmmm per lagi bebel ler lecturer lela kat lela, hehehehehe..bila teringat balik rasa kelakar sangat..disuruhnya tangguh semester, huuuuuuuu takmo lela..kalau tangguh gerenti dah tak sama class lagi dengan kawan-kawan lela.
So, nak tak nak lela harung jugak walaupun masa tu dalam pantang, nasiblah sahabat lela semua ni banyak membantu, time tu masa exam semua pakat tidur kat umah, hubby lela pun sporting habis membenarkan kekawan lela tidur umah coz nak cover mana yg lela tertinggal..masa tu lela tak datang class dlm sebulan gak (lepas kena bebel ngen lecturer), lepas jerk 30 hari muka lela terpancul dalam class, mana dengan stokin tebalnye..hehehehehe..masa tu buku waima apa-apa yg perlu bawak semua kawan-kawan yg bantu, lela bawak diri jerk..huhuhu seronoknya dpt layanan cam puteri raja,hahahahahaha...

Actually ada lagi 2 3 orang yg takde dalam picture ni..apa-apa pun lela sayang korang semua..nanti kalau berhajat nak sambung bagitaulah yeeeee..boleh kita jumpa lagi, kepada cipul n kell sekarang tengah berdebar-debar menunggu saat diijabkabul dengan pasangan masing-masing, harap cipul boleh jaga Myra dengan baik dan dapat bahagiakan Myra seumur hidup korang berdua, dan untuk kell, semoga dapat beri anak ramai-ramai kat Firdaus..hehehehe.. kak liza plak pas abis ni harap-harap tambah sorang lagi askar, abg Jai kan nak akak tambah sorang lagi, hehehehe..and utk abang man merangkap abang sulung dalam group ni harap kita semua dapat pi candang sotong kat kuala Terengganu..ntah jadi ntah tidak..klau jadi bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....



27 April 2009

Dah 2 tawoonnnnnn!!!!!

Kalau tanya, "Umur hani berapa tahun"..laju jerk dia jawab "Dueee tawooonnnnnn"...hahahaha..pekat likat suara hani. Makin besar makin lasak..plan cam nak tambah sorang lagi, masalahnya takde orang nak jaga, acik Ara dah surrender, takmo jaga lagi, penat, yerlah kadang kesian Lela tengok, sepatutnya dalam usia acik ara tu dah patut rehat, bebaru ni ada gak try hantar nursery, tahan 4 hari je, dan setiap hari duk menangis, melalak tak henti-henti..bila berhenti pun time tidur, alahai susahnya..masa tu lela sedih sangat, tak tahu nak buat camner, nak hantar Terengganu lela plak jenis tak tahan rindu, anak wooooooooo....kot-kot mana mesti nak depan mata gak.
Nasiblah acik ara & pakcik Dolah nak jaga balik hani, nek ara & atok dolah pun hantar hani ke nursery, then bila line clear kitorang nyorok..nak tahu apa terjadi? Hani menangis dengan nada sedih teramat sangat, sepanjang nangis tu duk sebut "Nenekkkkk, atokkkkk"..alahai lagilah nenek & atok dia sedih, yg mummy dia ni sikit pun tak sebut.
Sampai hari ni pun kalau lela balik kerja nak amik dia, tak mahunya dia balik, siap babai kat kita lagi, bila sampai rumah oklah kejap, bila nak tido mulalah cakap "mummy nak nenek"...

Ketupat sotong a.k.a sotong sumbat

Ni kalau kat Terengganu dorang panggil "Sutong sumbak", hehehehehe..dah lama buat tapi ni baru nak update. Lela terlebih letak pulut, alamakkkkkkk....per lagi pecah ler sotong lela..ish...dah tak cantik. Tapi kira bolehlah, first try..huhuhuhu..Resipi nanti lela letak k..



Our Family - MIL & Adik-adik

Selamat Pengantin baru untuk Hakim dan isteri, semoga berbahagia sehingga akhir hayat & semoga diberi keberkatan dalam hidup, Amin. Dan dengan rasminya aunty sah akan jadi nenda tak lama lagi, hehehehehe...
Masa ni kami semua duk nyakat mama (my MIL)..gelak besar mama kali ni, makin tua makin mengancam you, class gitew..dah lama tak berkumpul camni, sekali-sekala berkumpul memang syok habis, cadang pas habis study ni nak balik Terengganu. Nak jenguk adik ipar, Alhamdulillah dah selamat bersalin dan dapat baby boy. Kak Lela tumpang happy..tolong peluk cium baby untuk akak yerk..

Nilah dia mak buyung 1 yg baru jerk bersalin last week..haa yang belah kanan sekali tu mak buyung 2, tak lama lagi bersalin ler tu..bagus-bagus..produktif semua, hehehehehe

Sesiapa yang geli tutup mata....






Masa balik Terengganu bebaru ni, lela terkejut tengok abang lela duk bela lintah dengan jayanya, Eeeeeee geli makcik, then cik hubby nak try berbekam dgn lintah ni, lela ingat lintah ni bila kiter letak kat kulit kita terus dia hisap darah, rupa-rupanya duk mencari mana port yang sesuai or ada darah kotor, lama gak lintah tu duk mencari mana nak landing kat muka cik hubby lela ni..cari punya cari melekat kat pipi, hehehehe..lama gak duk bergantung kat pipi hubby lela, tak silap lela lebih 5 jam duk bergantung kat situ, abang lela kata biar dia jatuh sendiri, kalau kita yang cabut, darah susah nak berhenti..yup betul tu, kat belakang hubby lela pun ada buat bekam, bila cabut sebelum waktunya, darah duk mengalir non stop,jenuh gak nak hentikan darah yg kuar, tapi tak banyak sangat, cuma kalau pakai baju habislah darah melekat kat baju..susah lak makcik lela nak basuh nanti.


Daddy duk usik hani..mintak hani pegang, Eeeeeee...gelilah wehhh...dalam-dalam geli lela try gak sentuh, mak aiiiii sejuk teramatttttttt sangat...ingat nak wat bekam gak, tapi bila tengok lintah duk menjalar cari port tu lela tak sanggup, geliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...


video

Alahai..ader ke Joget camtu? Bantai jelahhhh!!!


Last week, seperti biasa Daddy ajak Mummy & Hani pi cari barang dapur, (eh eh..nak cari barang dapur ke?) cam perli mummy jerk, hahahahaha, yerlah dapur dah lama tak berasap, maafkanlah Mummy banyak-banyak, ni bukan soal letak tanggungjawab seorang surirumah tangga kat belakang, tapi memang betul-betul tak sempat, lagi nak habis lagi buzy teramat sangat, sabar jelah lela ni..lagi 2 bulan je daddy..Insyaallah lepas semua ni settle dapur rumah kita ceria seperti dolu-dolu, hehehehehehe..


Actually bukan nak cerita pasal dapur berasap ke tak, cuma nak update entry Maryam Hani yang makin besar makin banyak aksi yang buat lela terdetik dalam hati "Dah besarrrr dah anak aku". Seronok memang seronok tengok gelagat dia, suami lela selalu kata yg Hani ni cam mak nenek..hahahahaha..betul betul betul..lela memang setuju. Sekali bercakap mak aiiiiii rasa nak pecah perut pun ada, memang sebijik gaya mak nenek zaman dahulu kala..kikikiki...kalau lela duk sibuk study ke, kemas rumah ke, datang rajin dia nak bercakap dengan lela mulalah "Mummyyyyy...oooooooo mumyyyyyy...wat apa tu sayanggggggggggggggggg?", kah kah kah...tang tak tahan bila keluar ayat sayang tu, romantik habis, mengalahkah suami lela bila dia bercakap..ni lela nak share gelagat dia masa kitorang nak kuar beli barang dapur..harap kekawan enjoyyyyyyy!!!!!

video

18 April 2009

India way to make baby strong

Betul ke ni caranya??? Aduyaiiiiii..kalau tanya Lela, biarlah anak tak kuat pun, banyak lagi cara lain nak bagi anak kuat, hehehehe..jangan kata baby, kiter yg tua ni pun belum tentu boleh terjun setinggi bangunan tu..
video

17 April 2009

Kalau kena kat kita camner????

Lela hilang selera makan hari ni bila dapat email dari officemate mengenai "Maid"..walaupun bukan anak lela,tapi lela duk terbayang Maryam kena sepak terajang cam dalam video kat bawah ni, sedih sangat-sangat..dah ler tengok sebaya dengan Maryam, mana dengan rambutnya seakan-akan sama, kenapa sampai takde belas kasihan?ni kalau lela terkena camni, sebelum serah maid ni ke balai harus kena dengan aku dulu ni...
untuk tengok full punya sepak terajang maid kurang ajar ni boleh klik kat sini
video

09 April 2009

Exammmmmmm!!!!!!!!

Assalamualaikum rakan-rakan chef yg tersohor kat blog memasing, hehehehhe...just nak inform, lela lani tengah cuti exam sehingga hujung minggu ni, so bersawang ler wat seminggu dua ni..harap jumpa u all sumer next week, hehehehe Maybeeeeeeeeeee....
ok tata titi tutu...